Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
20 dag masła
4 jajka
1 szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
...

Przygotowanie

Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Masło, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i olej. Truskawki pokroić w dużą kostkę, dodać do nich bułkę tartą i wymieszać. Ciasto wymieszać z truskawkami i wylać na posmar...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 125  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-09-14
Marysia
Autor przepisu

Hmm, masa budyniowa ma to do siebie, że czasami się warzy... jak mi się "to" przydarzy, to w czystej i suchej misce ucieram nowe masło (około 1/3 kostki) i jak jest już fajna jednolita masa, to dodaję zwarzony krem, zazwyczaj nie dodaję już tego całego kremu, żeby sytuacja mi się nie powtórzyła. Ale oczywiście można tutaj zrobić swój dowolny i pewny krem. Cieszę się, że ciasto smakowało. Serdecznie pozdrawiam :)

2010-06-12
Ewa

Właśnie delektuję się z rodzinką ciastem ,wszystkim bardzo smakuje.Ciasto super!!! (użyłam jednak masy karpatkowej )

2010-06-11
Ewa

Co zrobić żeby masa budyniowa się nie zważyła bo mam niestety z tym problem ?Czy można użyć np. masy karpatkowej zamiast budyniowej?