Pikantna potrawka ryzowa 25dag dlugoziarnistego ryzu,szczypta soli, 50dkg bialej kapusty,1 srednia cebula,2 lyzki masla lub margaryny,50dkg mielonej wolowiny,3 lyzki koncentratu pomidorowego,bialy pieprz,1 lyzeczka curry,1/2 peczka natki pietruszki,8 dkg gestej kwasnej smietany 1.Ryz wsypac do osolonego wrzatku, gotowac na malym ogniu pod przykryciem 20 min,osaczyc na sitku. Kapuste oczyscic,umyc,drobno poszatkowac.Cebule obrac, pokroic w kostke.Rozgrzac na duzej patelni lyzke tluszczu, podsmazyc mielone mieso.Dodac kapuste i cebule,smazyc warzywa do miekkosci.Podlac skladniki polowa szklanki wody,podprawic koncentratem pomidorowym, posypyc sola,pieprzem oraz curry.Dusic calosc na malym ogniu 10 minut,czesto mieszajac. 2. W drugim garnku rozgrzac reszte tluszczu,podsmazyc ryz.Ulozyc na nim mieszanke mielonego miesa i warzyw,przykryc,dusic na bardzo malym ogniu 20 min.Po uplywie tego czasu skladniki wymieszac, potrawke doprawic do smaku.Posypac drobno posiekana natka, rozlozyc na talerzach.Podawac z kwasna smietana bezposrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO!!!
Przepisy Smakowicza
Brak przepisów do wyświetlenia.