Cukier krzepi! Tak brzmiało jedno z najbardziej znanych haseł reklamowych... Ale dietetycy i lekarze mają zgoła odmienne zdanie. Twierdzą bowiem, że używany w nadmiernych ilościach sprzyja otyłości, próchnicy, zakwaszeniu organizmu, powoduje zaburzenia trawienia, a nawet może wywoływać choroby serca i układu krążenia. Na rynku dostępnych jest jednak wiele zdrowszych alternatyw, którymi można zastąpić cukier.

Dlaczego ograniczyć biały cukier?

jest produktem wysoko przetworzonym - nie dostarcza żadnych składników odżywczych, co więcej - do jego trawienia orga...

Zostało jeszcze 96% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7844 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!