Fajny pomysł na kotleciki z kurczaka na inny, kolorowy i ciekawy sposób. Są łatwe do przygotowania i cieszą się dużym zainteresowaniem na imprezach. Podajemy je na ciepło do różnych sałatek, zamiast kiełbasek (gotowane kiełbaski zamieniamy na zapiekane kotlety). Idealne również na obiad z dużą ilością dobrej surówki. Są przepyszne - smacznego! :)

Składniki

Na 7 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 7
6 pojedynczych filetów z kurczaka
sól
pieprz
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 50 minut pracy).
Praca:50 minut
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Filety z kurczaka pokroić, rozbić a następnie obsypać solą i pieprzem. Papryki (wszystkie kolory) oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski przełoż...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 405  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!