To kolorowy gulasz z papryk, pieczarek i delikatnego mięsa z udek indyka. Jest dosyć szybki do przygotowania, trochę krojenia przy nim jest, ale potem i dużo jedzenia mamy ;)

Wychodzi on bardzo dobry, pożywny i można go podawać na wiele sposobów: z dowaloną kaszą, makaronem, ziemniakami, kluskami... co kto lubi! Oczywiście do tego warto serwować dużą porcję zdrowej surówki, np. z kiszonej kapusty, marchewki, pora, :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
60 dag udźca z indyka
ok. 3 łyżki oleju
30 dag cebuli
50 dag pieczarek
25 dag czerwonej papryki
...

Przygotowanie

Udziec z indyka, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, zeszklić, a następnie przełożyć do garnka. Dodać przyprawy: sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę w proszku, przyprawę do gyrosa, listek laurowy i ziarenka ziela an...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu
a także 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7732 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się