Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
6-8 skrzydełek
przyprawa gyros
tłuszcz do smażenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Skrzydełka umyć, osuszyć i przyprawić gyrosem. Odstawić na ok. godzinę. Usmażyć na złoty kolor (żeby były miękkie) i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.

Ryż ugotować w słonej wodzie. Paprykę i cebu...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-01-16
Gabrysia

ja robię podobnie , maceruję skrzydełka w przyprawach i oliwie, pózniej gotuje zalewę specjalną , ryż wsypuje na blaszkę dużą, ukladam te skrzydełka i polewam zalewą, wkladam do piekarnika i zapiekam , a w czasie pieczenia wlewam resztę zalewy aż wszystko ryż wchłonie,skrzydelka mają rumianą skórkę ,są pyszne ,polecam

2009-11-27
Magda_G
Autor przepisu

Dziękuję za opinię i cieszę się że smakowało!!!

2009-11-26
Weronika

PYSZNE!!! Polecam:)

Pozostało: 1