Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Kakaowy biszkopt:
8 jajek
1 szklanka cukru
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao do ciast (z czubkiem)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Składniki na biszkopt podzielić na połowę. I upiec z nich dwa osobne biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, potem żółtka i cały czas ubijać. Na koniec wsypać wymieszaną mąkę pszenną z kakao do ciast i proszkiem do pieczenia....

Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 91  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-02-05
kryska

mam pytanie do specjalistów.Czy na surowe ciasto biszkoptowe, bądź troszkę tylko podpieczone nie można by wyłożyć surowego ciasta kokosowego i tym samym skrócić czas pieczenia?

2009-09-19
Ala
Autor przepisu

Ma być 3\\4 szklanki cukru do białek!!!;) gdzieś mi kreska znikła;)