Przedstawiam Wam fajny pomysł na smaczną fasolkę szparagową :)

Składników jest tutaj mało, a efekt przepyszny. Do tego szybkie i proste wykonanie, czego chcieć więcej?? ;)

Polecam, jako dodatek do drugiego dania, jako samo dietetyczne danie bądź jako letnia warzywna przekąska ;)

Smacznego!

Składniki

Na 2 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
50 dag fasolki szparagowej (żółtej)
sól
...

Przygotowanie

Gotowe za 15 minut (w tym 5 minut pracy).
Praca:5 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Fasolkę szparagową opłukać, odkroić końcówki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować do miękkości (u mnie młoda fasolka z własnego ogródka i wystarczyło jej 10 minut gotowania) i odcedzić.

Na patelnię przelać olej, wsypać ziarna sezam...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz 16 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 272  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-07-17
Dorota
Autor przepisu

Dokładnie jest inny i zdrowszy :) Dziękuję i zachęcam do spróbowania :)

2017-07-17
jolka

ciekawy zamiennik bułki tartej, super