Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Makowy biszkopt:
7 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżki oleju
3/4 szklanki suchego maku
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Na konie dodać olej i wymieszany suchy mak z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Całość ...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 98  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2021-12-12
Roma

Super pyszne i udane ciacho dla początkujących z makiem ;) Nie ma tyle pracy co przy makowcu, a wychodzi naprawdę super, idealne też na boże Narodzenie, polecam :)

2013-12-06
Ewelinka
Autor przepisu

Dziękuję :)

2013-12-06
gunia

bardzo smaczne i syte ciasto:-) ja zamiast biszkoptu użyłam herbatników. Polecam z biszkoptem jak również z herbatnikami.