Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt czekoladowy:
6 jaj
¾ szklanki cukru
½ szklanki mąki pszennej
1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 18 minut (w tym 1 godzina i 39 minut pracy).
Praca:1 godzina i 39 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Oczekiwanie:59 minut
Łatwe wykonanie.
Drogie.

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier i żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. Wylać do formy 24x36. Piec 25-30 min. w temp.180 *.

Masa: Mleko za...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 82  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (11)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-11-04
Ada

Byłam pewna że ciasto będzie dobre a tu klapa! Rozczarowanie- nie smakowało.

2009-08-23
Anytsyrk

Ciasto smakuje dużo gorzej, niż człowiek spodziewa się po jego wyglądzie. Biszkopt rwie się podczas krojenia, a polewa czekoladowa jest twarda jak kamień i trudno ciasto ukroić bez zdeformowania całości. Myślę, że trzeba je dopracować, np. zastępując czekolady własną polewą i poprawić smak kremu, który w tej wersji jest mało słodki i bez zdecydowanego charakteru.

2009-08-13
Aneczka1

Myślałam, że ciasto będzie dużo lepsze. Wyszło takie sobie. Krem mało słodki.

Pozostało: 8