Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl
Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Kontakt
Kategorie przepisów
Ustal dokładne kryteria:
Najnowsze przepisy
Najlepsze przepisy
Najnowsze porady
Najlepsze porady
Najnowsze artykuły
Najlepsze artykuły
Słownik | kirsz

Bezbarwny trunek o smaku wiśni z lekką nutą gorzkich migdałów pochodzący z mielonych pestek wiśniowych.

Jest wytwarzany z przefermentowanego zacieru z czarnych wiśni morello, który poddawany jest destylacji, a potem leżakowany jest w ceramicznych naczyniach.

Aby uzyskać 1 litr trunku potrzeba aż 14 kilogramów wiśni.

Zawartość alkoholu wynosi od 38% do 50%. Kirsz (kirch) podaje się w temperaturze pokojowej, w kieliszkach do koniaku.

Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Najnowsze porady
Najnowsze artykuły
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
Do wykonania zamrażania i chłodzenia w warunkach domowych wykorzystuje się zamrażarki i lodówki. Tym sposobem można zabezpieczyć przed zepsuciem praktycznie każdy produkt: mięso pochodzenia zwierzęcego i ryby, owoce i warzywa, a także mleko i jego przetwory. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
W celu zabezpieczenia produktów spożywczych przed zepsuciem, a tym samym zachowaniem wysokiej jakości oraz wartości odżywczych stosuje się różne metody konserwacji. Mają one za zadanie zabezpieczenie żywności przed niekorzystnym działaniem czynników biologicznych oraz chemicznych i fizycznych. Jedną z metod zabezpieczenia jest odpowiednie opakowanie w hermetycznie zamkniętych pojemnikach lub woreczkach foliowych, wypełnionych gazem obojętnym, zamiast powietrza. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
Ile razy dziennie należy jeść i w związku z tym jak najlepiej rozłożyć spożywanie posiłków w czasie doby? Wydaje się, że udzielenie jednoznacznej odpowiedzi na tak postawione pytanie jest nie możliwe, chociażby z powodu tego, że każdy organizm jest inny, a ponadto wiele zależy również od jego wieku. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: -
Kania to popularny grzyb jadalny z rodziny pieczarkowatych, znany również jako czubajka kania. W Polsce występuje na terenie całego kraju, od lipca do października - listopada. Zarówno kapelusz jak i nóżka są jadalne, jednak w kuchni najczęściej zastosowanie znajduje kapelusz. Można je przyrządzać na różne sposoby, najczęściej są smażone i marynowane, często łączone z innymi produktami. Kanie nadają się również do suszenia i tutaj można również wykorzystać nóżki tych grzybów. Innym sposobem na dłuższe przechowywanie tych grzybów jest ich zamrożenie. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: -
To niezwykle uniwersalne warzywo przybyło do Europy w XVI wieku. Wcześniej, dynię uprawiano w Ameryce Południowej, gdzie ceniono ją głównie za jej właściwości lecznicze, uważano także, iż jej spożywanie pozwala zachować młodość i urodę. W naszym kraju jest bardzo popularna i powszechnie uprawiana. I słusznie. Gdy już kupimy lub wyhodujemy dynię, pojawia się pytanie co zrobić z dyni?? My znamy odpowiedź i mamy kilka smacznych propozycji... Czytaj »

Wybrane Książki Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez:
ArtSeven