Składniki

500 g filetu wieprzowego (polędwica)
opakowanie cienkiego bekonu w plasterkach (ok. 100 g)
2-3 kubki (po 200 g) śmietany, najlepiej kremówki
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
...

Przygotowanie

Mięso umyć i osuszyć. Formę do zapiekania natłuścić masłem. Mięsko pokroić w medaliony i każdy owinąć połówką plastra bekonu, ułożyć w formie jeden obok drugiego. Pomidory odsączyć i pokroić w kostkę. W garnku podgrzać śmietanę, dodać do ni...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-03-17
asienka19873
Autor przepisu

@ uleczka58 chyba ze masz na mysli czy przykryc forme- to nie :9

2012-03-17
asienka19873
Autor przepisu

Witaj uleczko58 :) poledwiczki sa i powinne byc przykryte sosem :) sosu wyjdzie duzo, takze bez obaw, zachecam do wyprobowania, pozdrawiam!

2012-03-16
uleczka58

czy polędwiczki są w piekarniku przykryte?

Pozostało: 2