Składniki

1 kg filetu wieprzowego (polędwicy)
50-100 g szynki wędzonej na zimno (50 g jeśli ma być tylko delikatny smak wędzonego, a 100 gram jeśli wolicie bardziej wyrazisty smak)
2 średnie cebule
1 duży ząbek czosnku
...

Przygotowanie

Polędwicę oczyścić z błon i posypać solą i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć wszystkie filety na silnym ogniu z każdej strony na brązowy kolor ok. 7 min. Mięso w środku ma być różowe. Wyłożyć na głębszy talerz żeby zebrał się so...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!