Chcesz przygotować coś pysznego na urodziny - ten przepis jest dla Ciebie. Kawowo-kokosowy krem świetnie komponuje się z biszkoptem zarówno smakowo jak i wizualnie. Uwaga: zawiera alkohol ;)

Składniki

Na 16 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 16
Blaty kokosowe:
8 białek
40 dag wiórków kokosowych
1 1/2 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 50 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 10 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 40 minut
Średnia trudność wykonania.
Bardzo tanie.

Składniki podane na blaty kokosowe podzielić na 2 części i zrobić osobne 2 placki:

Z 4 białek ubić pianę, a gdy będzie już sztywna wsypać 3/4 szklanki cukru i dalej ubijać. Wymieszać z 20 dag kokosu i aromatem rumowym. Wylać na wysmarowaną...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 91  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (36)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-09-16
Dorota
Autor przepisu

To super! Bardzo się cieszę, że torcik się udał :) Pozdrawiam serdecznie :)

2014-08-27
Dorota
Autor przepisu

Hmm... czasami tak się zdarza, że krem się zwarzy.... a co było powodem? różna temperatura składników, zbyt długie lub znowu zbyt krótkie miksowanie... jeśli widzimy, że z kremem zaczyna się coś dziać, należy przerwać ucieranie, do czystej miski dodać kawałek masła, rozmiksować go na puszystą masę, a potem dodawać powoli zwarzony krem. Mam nadzieję, że tort wyszedł zjadliwy ;) Pozdrawiam :)

2013-12-27
Dorota
Autor przepisu

Ewentualnie można dodać mniej żółtek.

Pozostało: 33