Składniki

Na 20 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 20
Biszkopt:
4 jajka
2 białka
1 szklanka cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 25 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Oczekiwanie:30 minut
Średnia trudność wykonania.
Tanie.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, ubijać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na dużą tortownicę. Piec około 40 minut.

Syrop z ananasów zagotować z cukrem. Następnie w 1/2 szklan...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 113  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (20)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-03-01
Dorota
Autor przepisu

Taka tradycyjna puszka ananasa o wadze około 565 gram. Bo są chyba tylko takiej wielkości puszki z ananasem (ale mogę się mylić). Pozdrawiam :)

2011-03-16
Dorota
Autor przepisu

Tak, można. Tylko trzeba pamiętać, żeby owoce dobrze osączyć z soku. Powodzenia :)

2010-05-16
Dorota

Masa nie będzie za rzadka, nie należy jej zbyt długo miksować bo wtedy może wyjść rzadka, tylko miksować tyle, aż składniki się połaczą. Tort można zrobić wcześniej, a potem schłodzić w lodówce przez kilka- kilkanaście godzin. Powodzenia i smacznego :)

Pozostało: 17