Składniki

Na 15 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
(Składniki podane na 10 litrowy kociołek)
2 – 3 kg ziemniaków
1 kg kiełbasy
30 dag wędzonego boczku
4 duże cebule
1 kg pieczarek (wcześniej poddusić)
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny i 30 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:3 godziny
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Kociołek obłożyć liśćmi kapusty. Boczek pokroić w plasterki, obłożyć całe naczynie. Pozostałe składniki pokroić w kostkę średniej grubości. Czosnek pokroić w plasterki. Układać warstwami zaczynając od ziemniaków, warstwy przyprawiać przypra...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 337  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2008-11-28
monik76

Ja robię podobnie jak kitka31 i Takiej wersji kociołka jeszcze nie jadłam , ale na pewno spróbuję i dam znać jak smakowało, bo wygląda pysznie:)

2008-09-12
Teresa

robię ten kociołek w owalnym garczku z pokrywką w piekarniku.Bez papryki i kukurydzy, za to dodaję obrane z kości udka kurze,surowe i odparowane pieczarki.Daję też jedną marchew cieńko pokrojoną i kilka plasterków jabłka.Wierzcie mi że zapach i smak tej potrawy jest wspaniały.Spróbujcie koniecznie.

2007-02-06
kitka31

ja znam bardziej tradycyjny kociolek, z polowy tych skladnikow; ziemniaki, cebula, kielbasa, boczek i kapusta + przyprawy; sol, pieprze, ziele angielskie i lisc laurowy. Kociolek byl oblozony na calej swej powierzchni boczkiem, w ten sposob boczek sie swietnie "przybrazowi", a reszta sie nie spali. Bede musiala sprobowac ta egzotyczna wersje Joli, brzmi swietnie choc przyznam ze jestem troszke sceptyczna jesli chodzi o dodanie konserwowej papryki i kukurydzy. Ano zobaczymy :o)