Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt czekoladowy:
8 jaj
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
niepełna szklanka mąki pszennej
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 45 minut (w tym 1 godzina i 40 minut pracy).
Praca:1 godzina i 40 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 5 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Biszkopt czekoladowy: Białka ubić, dodawać cukier i żółtka, wsypać mąkę z proszkiem i kakao, wymieszać delikatnie łyżką drewniana, dodać olej wymieszać dokładnie. Masę rozdzielić na dwie części i upiec 2 biszkopty.

Galaretki rozpuścić w ...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 94  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (18)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-10-04
pulchniaczek 29

W ten weekend piekłam to ciasto bo przychodzili do mnie goście.Wyszło takie samo jak na obrazku i zrobiłam według przepisu na prostokątnej dużej foremce.Ciasta już prawie nie ma zniknęło wszystko.

2010-05-07
staszek

ciasto w smaku delikatne i pyszne masa równierz

2010-04-17
Monikaiwi

:) no i zrobiłam to ciasto :) Powiem Wam,że użyłam tortownicy 24cm i musiałam ułożyc dwa pierścienie na siebie,żeby to ciacho złożyć :) także taki wniosek-tortownica jak największa.Im większa tym lepsza!! I biszkopt - przekroiłam jeden na pół (drugi zjedliśmy na \"sucho\"-hihi). W zupełności starczyło, bo naprawdę spore mi wyrosły. Użyłam galaretek pomarańczowych do brzoskwiń - również dobre połączenie.

I tak w ogóle, to super przepis na czekoladowy biszkopt. Ale zamiast 8 jaj, ja użyłam 6 i też jest ok :)

No i po zrobieniu (złożeniu) ciasta włożyłam na dobre kilka godzinek do lodówki żeby wszystko dobrze się związało.

Ogólnie polecam :)

Pozostało: 15