Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna » Biszkoptowo-orzechowa pychotka
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Sklep | Kontakt
Opcje przepisu:

Drukuj ten przepis
Małe zdjęcie
Komentarze
Duże zdjęcie
Dodaj do ulubionych
Dodaj notatkę
Składniki:
Biszkopt:
7 jajek
1 szklanka cukru
½ opakowania cukru waniliowego
1 i ¼ szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat rumowy
...
Sposób przygotowania:

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy (o wymiarach 24 na 36 cm). Piec około 35 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić i podzielić na dwie części. ½ szklanki przegotowane...

Wartości odżywcze:
Po zakupie abonamentu zobaczysz w tym miejscu szacunkowe wartości odżywcze przepisu (m.in. liczbę kalorii, zawartość białka, węglowodanów, tłuszczu oraz cholesterolu).

Otrzymasz także informacje na temat zalecanego dziennego spożycia.
Przepis dostępny po zakupie abonamentu
Dostęp do tego i wszystkich pozostałych przepisów, artykułów i porad dostępny jest po zalogowaniu i opłaceniu abonamentu.
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Otrzymasz dostęp do wszystkich przepisów, artykułów i porad. Otrzymasz informacje o wartościach odżywczych. Otrzymasz dostęp do strony bez reklam.
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie.
Korzyści dla użytkowników extra.smaczny.pl:
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1402 6351
Liczba porad: - 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: - Tak
Wartości odżywcze i kalorie: - Tak
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie
Polecamy także podobne przepisy
Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Na czasie
Ciekawe artykuły
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Biszkopt opadł, kruche jest niemiłosiernie twarde, a zamiast pysznego ucieranego ciasta powstał zakalec... Zapewne każdemu, a przynajmniej wielu z nas, przytrafiły się takie kulinarne wpadki podczas pieczenia ciast. Warto zatem sprawdzić jak uniknąć tych przykrych niespodzianek i jak piec ciasta idealne :) Czytaj »
Autor: Dorota
Ocena: 5.00
Jak upiec udany biszkopt, ciasto drożdżowe, kruche, francuskie? Sprawdź nasze rady! Czytaj »
Autor: Dorota
Ocena: 5.00
Artykuł traktuje o tym jak przygotować mak do wypieków, aby zapewnić im niepowtarzalny smak. Dowiesz się także co dodać do maku aby wzbogacić jego smak. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Ponoć drożdżowe ciasto lubi ciepło... dosłownie i w przenośni. Przeciągi mu wyraźnie nie służą, nie lubi także kłótni, a nawet głośnych rozmów. Zdaniem piekarzy i cukierników kluczem do sukcesu jest przestrzeganie zasady „3xC”... Drożdżowe ciasto wymaga ciepła, cierpliwości i czasu. Ile w tym prawdy? Sprawdźmy... Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Lekkie jak chmurka, puszyste, ze złotą, chrupiącą skórką, roztaczające wokół siebie cudowny zapach... idealne ciasto drożdżowe. Sekret tkwi w odpowiednio dobranych składnikach i właściwym przygotowaniu, które jest czasochłonne, a samo ciasto wymagające i czasem kapryśne. Cały wysiłek rekompensuje jednak smak ciasta :) Czytaj »

Przydatne porady
Książki innych Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez: ArtSeven