Składniki

Na 6 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
ok. 1 ½ kg żeberek wieprzowych
4 łyżki oleju
przyprawa gyros
...

Przygotowanie

Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Żeberka opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i przekroić na połowę.

W rondlu rozgrzać olej. Przełożyć do niego żeberka zrumienić z każdej strony. Następnie żeberka posypać przyprawą gyros, ostrą papryką w proszku, Veget...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 302  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-08-24
Dorota
Autor przepisu

Ja używam takiej bez konserwantów i innych dodatków ;) ale zawsze można ją pominąć :) Pozdrawiam :)

2017-08-24
Tadeusz

wcale mi sdie nie podobas w tym wszystkim vegeta

2012-09-21
kris

A ja polecam żeberka w przyprawie do żeberek firmy KAMIS. Miesko przyprawić-sół,pieprz,papryka słodka,majeranek i przyprawa Kamis do zeberek.Wszystko razem dobrze wymieszać i odsawić na noc do lodówki. Na drugi dzień obsmażyć i podlać wrzatkiem , dodać trochę sosu sojowego.Pozostawić na małym ogniu aby sie prużyły do miekości.POLECAM:-)

Pozostało: 1