Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1/2 puszki brzoskwiń
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Jajka ucieramy z cukrem aż nam rozmiksuje się cukier. Mąki łączymy ze sobą i z proszkiem do pieczenia. Do utartych jajek dodajemy po łyżce mąki, miksujemy na jednolit...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2018-11-22
Dorota

Witam :) Dobrze, dobrze, zawsze lepiej jest zapytać :) Galaretka musi być tutaj rozpuszczona oczywiście, bo musi potem "utrzymać" tę masę na talerzyku ;)

Proponuję rozpuścić ją w 1 szklance gorącej wody, żeby potem całość fajne stężała. Pozdrawiam serdecznie i udanego ciacha życzę :)

2018-11-21
mrowka

Witam,

nie jestem pewna, wiec pytam:-)

Czy galaretke dodajemy w proszku czy rozpuszczona w wodzie?

Dziekuje z gory za odpowiedz:-)