Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
4 jajka
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
...

Przygotowanie

Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu, ostudzić.Jajka zmiksować, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej miksować na puszysta masę. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do mas...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2015-01-27
Dorota

Hmm... podam kilka wskazówek, które mogą pomóc:

1. Wszystkie składniki babki powinny mieć temperaturę pokojową;

2. Końcowe mieszanie składników nie powinno trwać za długo i powinno być bardzo spokojne;

3. Za wysoka jest temperatura piernika: babka za szybko się piecze - pali z zewnątrz, a w środku jest surowa i potem siada;

4. Po prostu babka jest za krótko pieczona, i potem niedopieczone, wilgotne ciasto, które jest ciężkie - siada;

5. Podczas pieczenia, nie powinno się otwierać drzwiczek piekarnika.

Proszę przeanalizować te wskazówki, może akurat coś pomoże. Powodzenia! :)

2015-01-24
Lwiczka50

Może wiecie jaka może być przyczyna opadania upiczonej pięknie babki pisakowej wszystko robię zgodnie z przepisem i od jakiegoś czasu każdym razem upiczona i wyrośnięta babka po wyłączeniu piekarnika opada czyli robi sie w pewnym miejscu zakalec /dlaczego ?????????? nie mam już pojęcia czy może mam jakąś chorbę w sobie ????