Składniki

Na 20 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
4 jajka
½ szklanka cukru
½ szklanka mąki pszennej
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Białka ubić na sztywno dodać cukier, potem żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy o średnicy 26-28 cm. Włożyć do nagrzanego piekarni...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz 19 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 124  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (14)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-09-16
Dorota
Autor przepisu

To cieszę się bardzo Asieńko i pozdrawiam serdecznie :)

2014-08-11
asienka19873

Bardzo smaczne ciasto! Moi goście byli zachwyceni i prosili o przepis :) do masy i do biszkoptu dodałam po 1 łyżeczce cukru waniliowego dodatkowo. Żelatyny 2 łyżki i wszystko super sie trzymało ! Biszkopt był bardzo delikatny i soczysty. Polecam i dziękuje za przepis Dorotko.

2010-10-01
julka

Zrobiłam, jedyny minus jest taki, że szybko jest zjadane, bo jest PRZEPYSZNE!!;) Dziękuję za przepis

Pozostało: 11