Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
3 kg czerwonych buraków
5 sztuk czerwonej papryki
5 średnich cebul
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 15 minut (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Czerwone buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i ceb...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-08-25
Krystyna

Robię tę sałatkę od wielu, wielu lat, a w przybliżeniu 37 lat. Przepis ten sam jest rewelacyjna prosta w wykonaniu, a zimą jak znalazł... Pychota!!!

2012-09-22
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję :)

2012-09-05
Dorota
Autor przepisu

Autorka podała tak jak robiła: gorącą sałatkę nakładała do słoików, mocno zakręcała i odstawiała do góry nogami i tak zostawiała do ostudzenia. Ale dla pewności, żeby ta sałatka się nie zepsuła można ją zapsateryzować (5-10 minut). Powodzenia :)

Pozostało: 2