Kruche ciasto, jabłka, masa budyniowa i na górze kruszonka - to wszytko zapowiada się smakowicie :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Kruche ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mąki krupczatki
1 szklanka cukru
25 dag margaryny
...

Przygotowanie

Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i cukier. Dodać margarynę, jajka, śmietanę, sok z cytryny i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i schłodzić w lodówce.

Jabłka obrać, oczyścić...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-12-20
Ewelinka
Autor przepisu

Na 1/2 litra mleka, również pozdrawiam :)

2011-12-20
ZUZA2302

CZY BUDYNIE MAJĄ BYĆ NA 0,5 L MLEKA CZY NA 0,75 L MLEKA?-pozdrawiam

2011-08-30
Ewelinka
Autor przepisu

Najlepiej to zrobić tak, że tą pierwszą część włożyć do lodówki, a te dwie pozostałe włożyć do zamrażalki. I to wszystko na taki sam czas (1 godzinę). Życzę udanego wypieku i pozdrawiam :)

Pozostało: 1