Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl
Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna » Kopytka - szybkie danie obiadowe na piątek
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Kontakt
Opcje przepisu:
Drukuj ten przepis
Małe zdjęcie
Komentarze
Duże zdjęcie
Dodaj do ulubionych
Dodaj notatkę
Składniki:
Ciasto na kopytka:
1/2 kg ziemniaków (waga po obran...
Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski, a gdy ostygną dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i jajko. Wszytko dokładnie razem wymieszać i wyrobić ręką gładkie ciasto. Podzielić na połow...

Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Otrzymasz dostęp do wszystkich przepisów, artykułów i porad. Otrzymasz informacje o wartościach odżywczych. Otrzymasz dostęp do strony bez reklam.
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie.
Wartości odżywcze:
Po zakupie abonamentu zobaczysz w tym miejscu szacunkowe wartości odżywcze przepisu (m.in. liczbę kalorii, zawartość białka, węglowodanów, tłuszczu oraz cholesterolu).

Otrzymasz także informacje na temat zalecanego dziennego spożycia.
Polecamy także podobne przepisy
Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Na czasie
Ciekawe artykuły
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Biszkopt opadł, kruche jest niemiłosiernie twarde, a zamiast pysznego ucieranego ciasta powstał zakalec... Zapewne każdemu, a przynajmniej wielu z nas, przytrafiły się takie kulinarne wpadki podczas pieczenia ciast. Warto zatem sprawdzić jak uniknąć tych przykrych niespodzianek i jak piec ciasta idealne :) Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: -
To niezwykle uniwersalne warzywo przybyło do Europy w XVI wieku. Wcześniej, dynię uprawiano w Ameryce Południowej, gdzie ceniono ją głównie za jej właściwości lecznicze, uważano także, iż jej spożywanie pozwala zachować młodość i urodę. W naszym kraju jest bardzo popularna i powszechnie uprawiana. I słusznie. Gdy już kupimy lub wyhodujemy dynię, pojawia się pytanie co zrobić z dyni?? My znamy odpowiedź i mamy kilka smacznych propozycji... Czytaj »
Autor: Dorota
Ocena: 5.00
Jak upiec udany biszkopt, ciasto drożdżowe, kruche, francuskie? Sprawdź nasze rady! Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Ponoć drożdżowe ciasto lubi ciepło... dosłownie i w przenośni. Przeciągi mu wyraźnie nie służą, nie lubi także kłótni, a nawet głośnych rozmów. Zdaniem piekarzy i cukierników kluczem do sukcesu jest przestrzeganie zasady „3xC”... Drożdżowe ciasto wymaga ciepła, cierpliwości i czasu. Ile w tym prawdy? Sprawdźmy... Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Zajadają się nimi Francuzi, Niemcy określają mianem „białego złota”, w Polsce wciąż uchodzą za luksus i danie wykwintne. Szparagi, bo o nich mowa, są zdrowe, niskokaloryczne, niedrogie, łatwe w przygotowaniu i można wyczarować z nich wiele potraw. Sezon szparagowy trwa w najlepsze, warto więc przekonać się o ich walorach smakowych i zdrowotnych... Czytaj »

Przydatne porady
Książki innych Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez:
ArtSeven