Galareta wieprzowa czyli klasyczne zimne nóżki... idealne na każdą okazję, na każde przyjęcia i na każde Święta :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 nogi wieprzowe przednie (krótkie) (2 x 0,5 kg)
2 golonka małe (2 x 0,5 kg)
1 udko z kurczaka
...

Przygotowanie

Nogi wieprzowe oczyścić, opłukać i przełożyć do dużego garnka. Golonka, udko opłukać i przełożyć razem do garnka. Zalać zimną wodą (około 6-7 litrów). Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i cebulę. Zagotować i gotować przez około...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-02-13
Ewelinka
Autor przepisu

Witam, nie musi być, jeśli za nimi nie przepadamy, to nie trzeba ich dodawać :) Również pozdrawiam :)

2014-01-11
ptysiek

witam a czy musi być czosnek i cebula w galarecie???.Pozdrawiam

2013-12-30
Ewelinka
Autor przepisu

Wiem, wiem, ale tak akurat mi wyszło ;)

Pozostało: 1