Składniki

Na 4 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 4
1 brokuł (50 dag)
125 g sera mozzarella
...

Przygotowanie

Gotowe za 17 minut (w tym 5 minut pracy).
Praca:5 minut
Gotowanie/pieczenie:12 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Brokuł podzielić na kilka dużych różyczek. Opłukać i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gdy się zagotuje, pogotować pod przykryciem jeszcze 10 minut. Następnie przełożyć na patelnię, podlać małą ilością w...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 159  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-09-27
Malgorzata Marszalkowska

Super dobre to musi byc. Mam jednak doswiadczenie z brokulami. Otoz wrzucam je od razu na patelnie i dusze , ale bez wody, tylko na oleju przez okolo 15 min. Sol i pieprz. I potem dodac mocarelle, a czosnek to juz tuz przed podaniem. Zapewniam was , ze sa po prostu pyszne! Czyly smak brokulow pozostaje. Zycze milych przezyc smakowych.

2011-10-03
Ewelinka
Autor przepisu

Obojętnie, można zapiekać w piekarniku lub na patelni. Ważne jest tylko żeby ten ser lekko się roztopił. Według mnie najsmaczniejsze jest na ciepło, ale można zjeść też na zimno. Pozdrawiam :)

2011-10-03
kaig1

Zapiekać? W piekarniku czy na patelni pod przykryciem dusić??? I czy tylko można to podać na ciepło?