Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
40 dag mąki
20 dag margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 żółtka
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 10 minut |
Oczekiwanie: | 40 minut |
Średnia trudność wykonania.
Tanie.
Zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Każdą część rozłożyć na osobnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem, posmarować powidłami.
Z podanych składników zrobić bezę. Podzielić na 2 c...
Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 99 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
W takim razie to można ją na początku przykryć folią aluminiową, a potem w połowie pieczenia odkryć. Udanego wypieku życzę :)
Mnie się bardziej zrumieniła ta beza a na zdjęciu wyszła super. Czy podczas pieczenia należy ją przykryć folia aluminiową albo wstawić do piekarnika na najniższy poziom?
bardzo dobre ciastko ale krem za rzadki moim zdaniem trzeba zwiększyć porcję mąki nie łyżeczkę ale łyżkę . pozdrawiam