Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Dwa biszkopty po:
4 jajka
1 niepełna szklanka mąki krupczatki
3/4 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Oczekiwanie:30 minut
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Upiec osobno dwa biszkopty w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm, ostudzić i nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Piec ok. 25 minut w temperaturze...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 62  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2007-06-25
iwona

DO Adelajdy. Proszepodaj mi ten przepis o którym wspomniałasJABŁECZNIK Z GALATERKĄ. Pproszepodeślij na iwona_777@go2.pl

wpis w tytuł meila "jabłecznik z galaretką" Pozdrawiam

iwona

2005-09-25
Meggi

Ciasto super!Moja rada:O wiele lepiej upiec jeden biszkopt i przekroic go na pół

2005-08-17
Linsien

Ciasto po prostu super.Bardzo pyszne:)Polecam wszystkim:)

Pozostało: 4