Szybki w wykonaniu przepis na prosty napój orzeźwiający przygotowany tylko z arbuza oraz dodatków: soku z cytryny i niewielkiej ilości cukru...

Aby napój miał właściwości schładzające dodano do niego kostki lodu, dzięki czemu szybko obniży się jego temperatura i już po chwili można się orzeźwić popijając zimny sok z arbuza. Polecamy, świetny napój na upały! A do tego pyszny i zdrowy :)

To coś fajnego i szybkiego do przygotowania z arbuza.

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
80 dag arbuza (ok. 1/8 arbuza)
1 łyżka soku z cytryny
...

Przygotowanie

Arbuza pokroić na kawałki i oczyścić z pestek. Włożyć do lodówki na około 30-60 minut. Następnie przełożyć do miski. Doda...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!