Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 kg schabu, ewentualnie szynki, łopatki, karkówki, boczku czy duża pierś indycza
2 łyżki majonezu
2 liście laurowe
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 dzień i 20 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:1 dzień
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Wodę wlewamy do garnka o grubym dnie. Dodajemy przyprawy, majonez i czosnek. Gotujemy wszystko i pozostawiamy do wystygnięcia. Do zimnego wywaru wkładamy mięso i doprowadzamy do wrzenia. Od tej chwili gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. ...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (10)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-04-26
Meg

Za ten przepis autor powinien dostać złoty medal!!! .Ja robiłam schab i filet z indyka i wyszło super miękkie i smaczne mięsko.W lodóce można trzymać nawet dwa tygodnie.

2011-01-02
Marzena403

A co z z mięsem np.z dziczyzny?Też wyjdzie miękkie???

2009-12-13
helgol

Ja tez robilam to mieso, ale wyszlo mi twarde.

Pozostało: 7