Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg skórki pomarańczowej (surowej)
2 kg cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

1. Skórkę świeżą zalać zimną wodą i moczyć ją przez 3 dni, co dzień zmieniając 2 razy wodę;

2. Ugotować syrop z cukru i wody, dodać ocet i na rzadki syrop włożyć skórki i smażyć kilka dni co dzień po trochu, tak długo, aby kropla syropu op...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2008-12-21
Barbarka
Autor przepisu

Skorka ma byc moczona z z biala czescia , a do smazenia pokrajana w kostke.