Składniki

cisto filo (w moich przepisach)
ok. 0,75 dag ser żółty lub farsz mięsny
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 55 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ciasto rozwałkować bardzo cieniutko, następnie pokroić w duże kwadraty, ser pokroić w ...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-09-03
Pat

Właśnie zrobiłam drugie podejście z paluszkami :) Tym razem się nie pomyliłam i usmażyłam jak trzeba. Wyszły przepyszne. Do środka dodawałam jeszcze majeranek, pieprz lub papryke żeby było bardziej doprawione :) Polecam

2010-08-31
Pat

Ja pomyliłam się i zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku (przyzwyczajenie z ciastek francuskich ;P ) i były naprawdę smaczne. Można je posmarować jajkiem z dodatkiem soli, to będą idealne do piwa :)

2009-10-14
Marzena T.

Bardzo dobre ciasto, tylko troszkę soli za dużo. Paszteciki zrobiłam z pieczarkami, wcześniej usmażonymi z cebulką.Przy nadziewaniu farsz posypałam żółtym serem startym na drobnych oczkach ( żeby pieczarki trzymały się razem :) ). Polecam!