Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna » Kotlety kalafiorowe
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Sklep | Kontakt
Opcje przepisu:

Drukuj ten przepis
Małe zdjęcie
Komentarze
Duże zdjęcie
Dodaj do ulubionych
Dodaj notatkę
Składniki:
1 kalafior
1 jajko
ok. 1 szklanki bułki tartej
0,5...
Sposób przygotowania:

Kalafior ugotować dodać masło i rozgnieść na jednolitą masę (najlepiej blenderem). Przyprawić - można dodać koperek drobno pokrojony, następnie dodać całe jako i...

Wartości odżywcze:
Po zakupie abonamentu zobaczysz w tym miejscu szacunkowe wartości odżywcze przepisu (m.in. liczbę kalorii, zawartość białka, węglowodanów, tłuszczu oraz cholesterolu).

Otrzymasz także informacje na temat zalecanego dziennego spożycia.
Przepis dostępny po zakupie abonamentu
Dostęp do tego i wszystkich pozostałych przepisów, artykułów i porad dostępny jest po zalogowaniu i opłaceniu abonamentu.
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Otrzymasz dostęp do wszystkich przepisów, artykułów i porad. Otrzymasz informacje o wartościach odżywczych. Otrzymasz dostęp do strony bez reklam.
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie.
Korzyści dla użytkowników extra.smaczny.pl:
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1342 6241
Liczba porad: - 1494
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: - Tak
Wartości odżywcze i kalorie: - Tak
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie
Polecamy także podobne przepisy
Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Na czasie
Ciekawe artykuły
Autor: Dorota
Ocena: 5.00
Częścią jadalną kalafiora są młode pędy kwiatowe, które zakończone są kwiatostanem (tzw. różą). Kalafior posiada cenne wartości smakowe i dietetyczne. Zawiera on m.in.: wapń, żelazo, fosfor, jod, mangan, magnez, sód, potas, fluor, również witaminy: B1, B2, B6, C, K i kwasy: nikotynowy i pantotenowy. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Sosy i dressingi są przysłowiową kropką nad „i”. To właśnie te dodatki decydują o smaku potrawy, dodają im finezji i niezwykłego aromatu. Choć sklepowe półki uginają się od najróżniejszych sosów, zachęcamy do samodzielnego ich przygotowania. Domowe są bowiem o niebo lepsze, a oprócz tego są tańsze, pozbawione konserwantów i niezwykle łatwe w przygotowaniu. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Cukinia jest niskokaloryczna, ma delikatny smak, który świetnie komponuje się z różnymi dodatkami i umożliwia różnorodne zestawienia kulinarne. Cukinię można jeść na surowo, można ją smażyć, zapiekać, grillować, dusić i marynować. To obowiązkowe warzywo w letnim menu. Co można zrobić z cukinii? Pomysłów jest bez liku... Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Choć kalafior cieszy się bardzo dużą popularnością w polskiej kuchni, to jednak niewielu z nas wie, że zaliczany jest do jednych z najbardziej wartościowych warzyw. To prawdziwa bomba witaminowa i mineralna. Jest także warzywem niezwykle wszechstronnym. Możemy go dusić, gotować, zapiekać, smażyć, marynować, dodawać do sałatek i surówek... Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: -
Krewetki, choć małe, dają szerokie pole do kulinarnego popisu. Ich delikatne mięso można przyrządzać na wiele sposobów i podawać w różnej formie - jako danie główne, składnik sałatek lub przystawek zarówno na zimno, jak i ciepło. Wbrew pozorom dania z ich udziałem są łatwe i szybkie w przygotowaniu. A zatem... do dzieła! Czytaj »

Przydatne porady
Książki innych Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez: ArtSeven