Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
2 paczki krakersów (np. lajkonika)
300 g wiórków kokosowych
1 masło
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 15 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

1 szklankę mleka odlać do naczynia wsypać mąki i wymieszać - odstawić (mieszać od czasu do czasu).

Resztę mleka zagotować do ciepłego wsypać cukry i rozpuścić. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką i szyb...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 89  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-01-15
zuza

ja te wiorki z łyżka masła na patelni podgrzewam ,mieszam az się zrumienia na złoty kolor, potem ostudze i posypuje wierzch ciast:) polecam

2009-02-01
nemo

czy to mają być duże paczki krakersów i na jakiej blaszce najlepiej zrobić to ciasto?