Składniki

Na 12 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
4 jajka
2 łyżki mąki kartoflanej
4 łyżki mąki pszennej
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 50 minut (w tym 50 minut pracy).
Praca:50 minut
Gotowanie/pieczenie:20 minut
Oczekiwanie:40 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i cukier waniliowy, ponownie ubić. Dodać obie mąki, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni C. Ciasto wyłożyć na blachę i piec ok....

Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 102  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (11)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-05-23
kasia m

rolada nie udała mi się z tego przepisu dopieczona ale twarda i sucha.

2012-05-29
Laleczka20

Pięknie wyszła ci ta rolada aż nabrałam chęci by zrobić :)

2011-02-22
Dorota

Biszkopt należy upiec na tradycyjnej prostokątnej blaszce (o wymiarach 25 na 36 cm). Powodzenia :)

Pozostało: 8