Bardzo fajna i zdrowa surówka do drugiego dania. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Składa się z prostych składników, a jest bardzo dobra. Idealna na każdy obiad i pasuje do wszystkiego, dlatego warto się na nią skusić :)

Smacznego.

Składniki

Na 3 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 3
40 dag marchwi (ok. 2 sztuki)
20 dag selera (ok. ½ główki)
...

Przygotowanie

Gotowe za 20 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Marchewkę i seler obrać ze skórki, wypłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starty seler skropić sokiem z cytryny, co zapobiegnie...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 13 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 212  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2015-04-27
Ella
Autor przepisu

Proszę bardzo i również pozdrawiam :)

2015-04-24
Kasia O

dziękuję i serdecznie pozdrawiam.

2015-04-22
Ella
Autor przepisu

A dziękuję, to są zwykłe drobiowe kotleciki, oprószone lekko solą, pieprzem ziołowym, potem panierowane w jajku, bułce i smażone na złoty kolor. Tylko pokroiłam je na cienkie plasterki, lekko rozbiłam, a potem krótko smażyłam, no oczywiście tyle, żeby były usmażone, ale nie spieczone ;)

Pozostało: 1