Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna » Dobry jabłecznik
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Sklep | Kontakt
Opcje przepisu:

Drukuj ten przepis
Małe zdjęcie
Komentarze
Duże zdjęcie
Dodaj do ulubionych
Dodaj notatkę
Składniki:
Kruche ciasto:
4 szklanki mąki pszennej
25 dag margaryny
10 dag ma...
Sposób przygotowania:

Do mąki dodać margarynę, masło, cukier, żółtka, śmietanę i proszek do pieczenia. Zgnieść ciasto,i podzielić na dwie części i osobno r...

Wartości odżywcze:
Po zakupie abonamentu zobaczysz w tym miejscu szacunkowe wartości odżywcze przepisu (m.in. liczbę kalorii, zawartość białka, węglowodanów, tłuszczu oraz cholesterolu).

Otrzymasz także informacje na temat zalecanego dziennego spożycia.
Przepis dostępny po zakupie abonamentu
Dostęp do tego i wszystkich pozostałych przepisów, artykułów i porad dostępny jest po zalogowaniu i opłaceniu abonamentu.
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Otrzymasz dostęp do wszystkich przepisów, artykułów i porad. Otrzymasz informacje o wartościach odżywczych. Otrzymasz dostęp do strony bez reklam.
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie.
Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6424 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy bez reklam i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Chcę skorzystać - kupuję abonament » Pełny cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Polecamy także podobne przepisy
Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Na czasie
Ciekawe artykuły
Autor: Dorota
Ocena: 5.00
Jak upiec udany biszkopt, ciasto drożdżowe, kruche, francuskie? Sprawdź nasze rady! Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Biszkopt opadł, kruche jest niemiłosiernie twarde, a zamiast pysznego ucieranego ciasta powstał zakalec... Zapewne każdemu, a przynajmniej wielu z nas, przytrafiły się takie kulinarne wpadki podczas pieczenia ciast. Warto zatem sprawdzić jak uniknąć tych przykrych niespodzianek i jak piec ciasta idealne :) Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Żeby upiec ciasto drożdżowe potrzebujemy czasu, cierpliwości i siły. Oprócz tego przyda się też trochę wiedzy. Zdarza się bowiem, że ciasto drożdżowe lubi przysparzać nam kłopotów. A jeśli to tylko możliwe, lepiej uczyć się na cudzych błędach ;) Oto najczęściej pojawiające się problemy podczas pieczenia ciasta drożdżowego. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Ponoć drożdżowe ciasto lubi ciepło... dosłownie i w przenośni. Przeciągi mu wyraźnie nie służą, nie lubi także kłótni, a nawet głośnych rozmów. Zdaniem piekarzy i cukierników kluczem do sukcesu jest przestrzeganie zasady „3xC”... Drożdżowe ciasto wymaga ciepła, cierpliwości i czasu. Ile w tym prawdy? Sprawdźmy... Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Na wielkanocnym stole oprócz faszerowanych jajek, żurku i białej kiełbasy nie może także zabraknąć słodkości - malowanych polewami i ustrojonych bakaliami mazurków, pulchnych i lukrowanych babek czy delikatnej serowej paschy. Święta Wielkiej Nocy to bowiem niepowtarzalna okazja, by skosztować tych niecodziennych smakołyków. Czytaj »

Przydatne porady
Książki innych Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez: ArtSeven