Miękkie i słodkie biszkoptowe ciasto z dwoma pysznymi kremami. Mają ciekawe smaki i kolory. Jeden maślano-cytrynowy, a drugi maślany z dodatkiem Nutelli. Ciasto łatwe i szybkie do przygotowania. Pasuje na różne uroczystości, te małe i te duże ;)

Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 30 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 25 – 30 minut w temperaturze 180°C.

Masło zmiksowa...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 45  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-12-01
Ella
Autor przepisu

Witam, wydaje mi się, że galaretka była już za bardzo stężała i nie dało się jej już połączyć z masą maślaną. Masa może się też zważyć, gdy galaretka jest za ciepła.

2014-12-01
Stasiowa

Witam.

Nie wiem co się stało,co żle zrobiłam ale druga część z galaretką mi się zważyła!!!!!!!!!!!!!!!