Składniki

Na 16 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 16
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Oczekiwanie:50 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem średniej wielkości tortownicy (o średnicy 24 cm). Piec ok. 30 minut w temperat...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 73  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (18)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-01-14
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję za cenną poradę. Wypróbuję i również pozdrawiam :)

2010-10-11
Dorota

W prodiżu to zazwyczaj wychodzą wysokie biszkopty. Na to że biszkopt wyszedł niski mogło wpłynąć kilka czynników np.: mokra miska, do której przekładamy białka, za krótko ubijane białka i masa nie jest sztywna, różna temperatura składników itd.

2010-10-10
Paula

smaczne, ale wyszedł mi niziutki biszkopt, może dlatego, że piekłam w prodiżu :)

Pozostało: 15