Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 15 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:35 minut
Średnia trudność wykonania.
Tanie.

Zrobić biszkopt, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 12-15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć budyń przygotowany w następujący sposób:

Na 3 szklankach soku z brzoskwiń (jeśli soku jest za mało należy dope...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 83  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (6)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2007-07-06
asiahoffmann

Ja robię masę inaczej i jest pyszna(na dużą blaszkę): 1 litr kompotu - soku, zależy co mam, gotuję 2 budynie i do tego gorącego wsypuję 2 czasami trzy galaretki, np. pomarańczowe Dr.Oetkera i taką masę wylewam na biszkopt, na to kokos i do pieca. Polecam

2005-12-04
Gosia

Robię takie ciasto, ale zalecam kilka zmian tzn.3 budynie waniliowe z cukrem gotuję na 1 litrze mieszanki (sok z brzoskwiń + woda).Budyń należy wylać zaraz po ugotowaniu na upieczony wcześniej biszkopt.

20 dag masła+20 dag cukru+20 dag kokosu wkładamy do garnuszka i trzymamy mieszając aż rozpuści się masło.Studzimy .Potem wbijamy 2 jajka i miksujemy.Wylewamy na budyń i zapiekamy w piekarniku 180 stopni aż będzie dobrze złoty.Pozdrawiam i służę różnymi radami-dużo piekę. Proszę pisać

gosia393@op.pl

2005-09-16
})({ MiŚkA })({

ciasto pyyyychaaaa....mimo iz masa budyniowa bardzo gęsta....PoLeCaM :))

Pozostało: 3