Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Ubić białka, ubijając dodać cukier, następnie dodać żółtka i nadal ubijać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, a następnie wymieszać z masą jajeczną, dodać ocet i wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłus...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 77  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (53)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-12-29
Dorota

Czekoladę roztapiamy z mlekiem i w czasie łączenia może być letnia. Powodzenia :)

2010-12-15
jacek

czy mleczną czekoladę też roztapiam z mlekiem i czy przy łączeniu składników czekolada musi być całkowice zimna czy letniawa?

2010-12-15
Dorota

Być może czekolada nie była dokładnie roztopiona. Jeśli chodzi o białą czekoladę w kremie, to należy ją połamać na kawałki i dolać do niej trochę mleka z puszki, wtedy ładnie się roztopi, a jak się ostudzić to nie stwardnieje.

Pozostało: 50