Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poncz:
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 5 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Oczekiwanie:20 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Jajka ubić, dodać cukier a następnie mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarch 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 86  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (69)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-12-04
Dorota
Autor przepisu

Cieszę się, że ciasto się udało. Pozdrawiam i smacznego życzę :)

2011-12-12
Dorota
Autor przepisu

Białka najlepiej ubić ze szczyptą soli, na sztywną masę, następnie należy dodać cukier i dalej ubijać, aż się rozpuści. Na sam koniec należy wsypać kokos i delikatnie wymieszać (można łyżką). Taką bezę można też wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (a samą formę przed rozłożeniem papieru do pieczenia można w kilku miejscach posmarować tłuszczem - np. margaryną, żeby papier nie odchodził od formy, nie ruszał się). Potem włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec. Lekko ostudzić, bezę odwrócić i zdjąć papier do pieczenia. A jak beza nie chciała odejść od folii aluminiowej to może była jeszcze nie upieczona lub folia nie była dobrze wysmarowana tłuszczem.

2011-10-20
Dorota
Autor przepisu

Mam nadzieję, że ciasto będzie smakowało :)

Pozostało: 66