Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl
Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna » Babka z białek
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Kontakt
Opcje przepisu:
Drukuj ten przepis
Małe zdjęcie
Komentarze
Duże zdjęcie
Dodaj do ulubionych
Dodaj notatkę
Składniki:
Ciasto:
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
1 szklan...
Sposób przygotowania:

Ubić białka na sztywną pianę z cukrem. Następnie dodać do niej mak, roztopioną i ostudzoną margarynę, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i starte na tarce o dużych oczk...

Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Otrzymasz dostęp do wszystkich przepisów, artykułów i porad. Otrzymasz informacje o wartościach odżywczych. Otrzymasz dostęp do strony bez reklam.
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie.
Wartości odżywcze:
Po zakupie abonamentu zobaczysz w tym miejscu szacunkowe wartości odżywcze przepisu (m.in. liczbę kalorii, zawartość białka, węglowodanów, tłuszczu oraz cholesterolu).

Otrzymasz także informacje na temat zalecanego dziennego spożycia.
Polecamy także podobne przepisy
Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Na czasie
Ciekawe artykuły
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Biszkopt opadł, kruche jest niemiłosiernie twarde, a zamiast pysznego ucieranego ciasta powstał zakalec... Zapewne każdemu, a przynajmniej wielu z nas, przytrafiły się takie kulinarne wpadki podczas pieczenia ciast. Warto zatem sprawdzić jak uniknąć tych przykrych niespodzianek i jak piec ciasta idealne :) Czytaj »
Autor: Dorota
Ocena: 5.00
Jak upiec udany biszkopt, ciasto drożdżowe, kruche, francuskie? Sprawdź nasze rady! Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Ponoć drożdżowe ciasto lubi ciepło... dosłownie i w przenośni. Przeciągi mu wyraźnie nie służą, nie lubi także kłótni, a nawet głośnych rozmów. Zdaniem piekarzy i cukierników kluczem do sukcesu jest przestrzeganie zasady „3xC”... Drożdżowe ciasto wymaga ciepła, cierpliwości i czasu. Ile w tym prawdy? Sprawdźmy... Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Żeby upiec ciasto drożdżowe potrzebujemy czasu, cierpliwości i siły. Oprócz tego przyda się też trochę wiedzy. Zdarza się bowiem, że ciasto drożdżowe lubi przysparzać nam kłopotów. A jeśli to tylko możliwe, lepiej uczyć się na cudzych błędach ;) Oto najczęściej pojawiające się problemy podczas pieczenia ciasta drożdżowego. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Na wielkanocnym stole oprócz faszerowanych jajek, żurku i białej kiełbasy nie może także zabraknąć słodkości - malowanych polewami i ustrojonych bakaliami mazurków, pulchnych i lukrowanych babek czy delikatnej serowej paschy. Święta Wielkiej Nocy to bowiem niepowtarzalna okazja, by skosztować tych niecodziennych smakołyków. Czytaj »

Przydatne porady
Książki innych Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez:
ArtSeven