Składniki
Na 30 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 30
Ciasto:
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 10 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Ubić białka na sztywną pianę z cukrem. Następnie dodać do niej mak, roztopioną i ostudzoną margarynę, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i starte na tarce o dużych oczkach jabłko. D...
Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 33 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Cieszę się, że babka się udała i ślicznie dziękuję za miły komentarz. Serdecznie pozdrawiam i samych udanych wypieków życzę :)
Cieszę się, że babka się udała i że smakowała. Dziękuję za poradę, czyli wyszła babka dietetyczna, super! A wiele osób właśnie takich przepisów szuka. Pozdrawiam :)
Właśnie zrobiłam i wcinam. Użyłam maku i wiórek kokosowych w proporcji 1:1. Z bakalii - figi i posiekane orzechy włoskie. Ciasto jest smaczne, aromatyczne, ale tez bardzo słodkie. Myślę, że byłoby dobrze przełożyć je dżemem malinowym :-)