Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
60 dag jabłek (waga po obraniu)
1 litr wody
...

Przygotowanie

Jabłka obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych. Opłukać, osuszyć i pokroić w grube plasterki. Do dużych i czystych słoików przełożyć plasterki jabłek (między pl...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-10-11
Dorota
Autor przepisu

Hmm... trzeba mieć dobre zakrętki, a najlepiej nowe. Jeśli używamy starych, a wcześniej słoiki otwieraliśmy np. łyżeczką to te zakrętki nam się lekko wygięły już i potem jest problem ze szczelnym zakręceniem słoika, zakrętka przeskakuje, słoik jest źle zamknięty i przetwory się psują... Ja ostatnio jak robiłam przetwory, to przyniosłam sobie zakrętki z piwnicy i niestety co druga była do wyrzucenia, co prawda cierpliwe osoby mogą je tam reperować, lekko stukając w nie deseczką ;) ale ja chyba do nich nie należę ;) Pozdrawiam serdecznie i życzę samych udanych przetworów :)

2017-10-04
teresa

Co zrobić żeby słoiki się zamykały .Jest problem z zamknięciem

2012-10-16
Dorota
Autor przepisu

Tak, posypałam cynamonem jabłka już zlane słodkim syropem. Potem zakręciłam słoiki i pasteryzowałam. Powodzenia :)

Pozostało: 2