Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna » Aby por nie był gorzki...
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Sklep | Kontakt
Aby por nie był gorzki...
Autor artykulu: EwelinkaData publikacji: 2010-11-11 Odsłon dziennie: -
Komentarze Smakowiczów
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
Komentowanie dostepne jest po zalogowaniu
Aby dodać komentarz oraz otrzymać dostęp do wszystkich przepisów, porad i artykułów zaloguj się.
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Otrzymasz dostęp do wszystkich przepisów, artykułów i porad. Otrzymasz informacje o wartościach odżywczych. Otrzymasz dostęp do strony bez reklam.
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie.
Korzyści dla użytkowników extra.smaczny.pl:
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1408 6362
Liczba porad: - 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: - Tak
Wartości odżywcze i kalorie: - Tak
Już od 1,66 zł (z VAT) miesięcznie
Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Porada pochodzi z książki
Polecamy przepisy
Polecamy artykuły
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Por jest bliskim kuzynem cebuli i podobnie jak ona wykazuje liczne właściwości zdrowotne. Działa bakteriobójczo i antyseptycznie, detoksykuje organizm, jest pomocny w profilaktyce chorób nerek, a przy tym jest niskokaloryczny. Znany i ceniony był już w starożytnym Egipcie. Do Polski przywędrował w średniowieczu. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Melon znany jest przede wszystkim z tego, że doskonale gasi pragnienie. Nie wszyscy jednak wiedzą, że melon to także bardzo smaczne źródło wielu cennych składników odżywczych m. in. witaminy A i C, potasu czy beta-karotenu. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Lubczyk to aromatyczna przyprawa, która znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w medycynie i kosmetyce. Polecany jest w chorobach układu moczowego i dolegliwościach trawiennych. W medycynie ludowej wykorzystywany był także jako afrodyzjak i środek zwiększający pobudliwość seksualną. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Imbir jest jedną z najstarszych roślin leczniczych i przyprawowych na świecie. Znany był 3000 lat temu. Już wtedy ceniony był jako przyprawa nadająca potrawom wyrazistości, ale także jako afrodyzjak i uniwersalny lek na wiele dolegliwości, od wzdęć aż po ukąszenie węża. Obecnie imbir nie występuje w stanie dzikim, a jest jedynie uprawiany. Czytaj »
Autor: Agnieszka
Ocena: 5.00
Kiwi (agrest chiński) jest owocem pochodzącym z Chin, ale dopiero dzięki Nowozelandczykom zyskał na całym świecie popularność... i swoją obecną nazwę. Smaczny i intensywnie zielony miąższ ukryty jest pod cienką skórką, pokrytą włoskami. To właśnie one przypominały Nowozelandczykom upierzenie zamieszkującego wyspę nielota kiwi. Do Europy owoc trafił w XX wieku i nie bez przyczyny nazwany został owocem zdrowia. Czytaj »

Książki innych Smakowiczów

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2014 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez: ArtSeven