Artykuł traktuje o tym jak przygotować mak do wypieków, aby zapewnić im niepowtarzalny smak. Dowiesz się także co dodać do maku aby wzbogacić jego smak.

Mak do strucli i słodkich dań będzie smaczniejszy, jeśli po wypłukaniu go zimną woda i dokładnym osączeniu, (co najmniej przez godzinę) pr...

Zostało jeszcze 85% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (23)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-12-24
Iwona1123

Ja dodaje też łyżke dżemu ale nie wiśniowego i wychodzi super ;)

2014-12-15
Monika

Ja do maku dodaję odrobinę drożdży roztartych z cukrem, to powoduje, że masa też odrobinę rośnie i mak nie odchodzi od ciasta. I oczywiście ciasto przed wyłożeniem masy makowej smaruję białkiem.

2010-03-31
iwonka.borek

Ja zamiast czasochłonnego gotowania i mielenia stosuję gotową masę makową. Mogę polecić Helio, bo zawiera już bakalie i miód, a w smaku myślę, że jest lepsza niż mak sypany.

Pozostało: 20