Wielbiciele mielonej papryki (i słodkiej, i ostrej) nie zawsze wiedzą, jak ją dodawać do potraw. Zwykłe wsypanie papryki do zupy albo sosu na ogół nie wystarcza do tego, aby w pełni oddała swój smak.

Dzieje się tak dlatego, że jej najważniejsze smakowe i zapachowe składniki oraz barwnik rozpuszczają się dobrze jedynie w tłuszczach i to roz...

Zostało jeszcze 86% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2007-01-05
Karenira

Ech, z pewnością nic nie może się z nią równać... ale nie wiedziałam, jak należy przyprawiać potrawy papryką, wartościowy artykuł.

2005-08-02
Rena

Ja mieszkam na Wegrzech od 20 lat i faktycznie to jest wlasciwy sposób potraktowania papryki w proszku.

A tak na dodatek chcialabym dodac, ze najlepsza jest papryka zdobyta ze zródel domowych, tzn. od kogos mieszkajacego w rejonach, gdzie produkuja papryke.