Biszkopt opadł, kruche jest niemiłosiernie twarde, a zamiast pysznego ucieranego ciasta powstał zakalec... Zapewne każdemu, a przynajmniej wielu z nas, przytrafiły się takie kulinarne wpadki podczas pieczenia ciast. Warto zatem sprawdzić jak uniknąć tych przykrych niespodzianek i jak piec ciasta idealne :)
Ciasto kruche Ciasto kruche jest bazą szarlotek, ciast owocowych, serników, mazurków i tart. Aby było smaczne i wyjątkowo kruche należy pr...
Zostało jeszcze 95% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-05-18
Ewa

Ja ubijam na biszkopt jajka z lodowki ze zwyklym cukrem az cukier sie rozpusci.Nie moze chrupac.Robot albo mikser na najwyzszych obrotach.Masa robi sie bardzo jasna. dodaje make/ mozna dodac ok 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia do maki/ wstawiam do zimnego piekarnika.Zawsze sie udaje jest super.

2017-05-18
Ania

Bardzo dobre przepisy,już kilka mam wypróbowanych przepisów.Ciasta wychodzą wyśmienite.

2012-12-04
ewa

dlaczego opada mi biszkopt