Warzywa i owoce dostarczają wielu witamin, minerałów i błonnika. Są więc niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Warto jednak sprawdzić, jak oczyszczać te produkty, by nie traciły smaku, aromatu i cennych składników odżywczych, a jednocześnie nie zagrażały naszemu zdrowiu.

Myć czy nie myć...

Na skórce owoców i warzyw mogą występować groźne drobnoustroje, chemiczne konserwanty i pestycydy. Aby zapobiec zatruciom pokarmowym ...

Zostało jeszcze 95% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2015-01-12
Lucyna

Woda nie usunie pestycydów, konserwantów ani bakterii.

Owoce i warzywa należy umyć w kwaśnej wodzie, następnie zasadowej ( dodając sodę) i dopiero wypłukać pod bieżącą wodą.

Trochę kłopotliwe, ale dla zdrowia niezbędne <3